Ryż z fasolą, pomidorami i awokado
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4537
Składniki:
- 250 g czerwonej fasoli w zalewie
- 2 szklanki ryżu
- 2 pomidory
- 2 awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w plastry. Pomidory pokroić w kostkę. Fasolę osaczyć z zalewy. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojone pomidory, awokado, fasolę i ryż. Wszystko oprószyć pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, smażyć przez 3 minuty, po czym całość przełożyć na talerz.
Komentarze (1)
Tego sie nie da jeść! Ludzieeee!!! Skad Ty to wziales? fuj!