Ryż z serem, groszkiem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2737
Składniki:
- 20 g sera feta
- 2 pomidory
- 1 szklanka ryżu
- 1 szklanka świeżego zielonego groszku
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Groszek zielony świeży dodać do pokrojonych pomidorów. Ser feta rozdrobnić na małe kawałeczki i dodać do składników w misce. Następnie ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i dodać do składników w misce wraz z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)