Ryż zapiekany z pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2878
Składniki:
- 100 g gotowanego ryżu;
- 1 jajko;
- 1 cebula;
- 1 pomidor;
- 1 pęczek dymki;
- ser feta.
Opis przygotowania:
1. Do ryżu dodać jajko. Wymieszać.
2. Cebulę obrać i krótko sparzyć wrzątkiem. Pokroić.
3. Do miseczki wyłożyć ryż, potem warstwę cebuli.
4. Na górę dodać pokrojony pomidor, dymkę.
5. Na koniec dodać ser.
6. Grillować przez 15-20 minut w piekarniku.
Smacznego!
2. Cebulę obrać i krótko sparzyć wrzątkiem. Pokroić.
3. Do miseczki wyłożyć ryż, potem warstwę cebuli.
4. Na górę dodać pokrojony pomidor, dymkę.
5. Na koniec dodać ser.
6. Grillować przez 15-20 minut w piekarniku.
Smacznego!
Komentarze (0)