Ogrórki zapiekane z makrelą, melonem i papryką
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2193
Składniki:
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 makrele wędzone
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki gotowego sosu czosnkowego
- 1 melon
- 1 czerwona papryka
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki pokroić na równe części i wykroić środki. Melona obrać ze skóry, przekroić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Makrele oczyścić z ości oraz skóry i rozdrobnić widelcem na miazgę. Do makreli dodać cebulę, paprykę, melona i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, zalać sosem czosnkowym, dokładnie wymieszać i nałożyć do wydrążonych ogórków. Następnie wszystko przełożyć do naczynia do zapiekania i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni przez 3 minuty.
Komentarze (0)