Ogrórki zapiekane z makrelą, melonem i papryką

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2193
Ogrórki zapiekane z makrelą, melonem i papryką
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 ogórki szklarniowe
  • 2 makrele wędzone
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki gotowego sosu czosnkowego
  • 1 melon
  • 1 czerwona papryka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki pokroić na równe części i wykroić środki. Melona obrać ze skóry, przekroić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Makrele oczyścić z ości oraz skóry i rozdrobnić widelcem na miazgę. Do makreli dodać cebulę, paprykę, melona i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, zalać sosem czosnkowym, dokładnie wymieszać i nałożyć do wydrążonych ogórków. Następnie wszystko przełożyć do naczynia do zapiekania i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni przez 3 minuty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów