Ryż z fasolą i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2325
Składniki:
- 3 pomidory
- 1 szklanka fasoli Jaś
- 1 szklanka ryżu
- sól
- pieprz ziołowy
- natka selera
Opis przygotowania:
Warzywa opłukać pod bieżąca wodą. Fasolę zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Ryż opłukać, przesypać go do rondla zalać dwoma szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wymieszać z ugotowaną wcześniej fasola. Pomidory pokroić w ćwiartki, dodać do wymieszanych składników, po czym całość oprószyć pieprzem ziołowym, ponownie wymieszać, przełożyć do miski i udekorować natką selera.
Komentarze (0)