Ryż z fasolą i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2148
Ryż z fasolą i pomidorami
fot. Rooey202 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 1 szklanka fasoli Jaś
  • 1 szklanka ryżu
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • natka selera

Opis przygotowania:

Warzywa opłukać pod bieżąca wodą. Fasolę zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Ryż opłukać, przesypać go do rondla zalać dwoma szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wymieszać z ugotowaną wcześniej fasola. Pomidory pokroić w ćwiartki, dodać do wymieszanych składników, po czym całość oprószyć pieprzem ziołowym, ponownie wymieszać, przełożyć do miski i udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów