Karp grillowany z owocami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 646
Składniki:
- 200 g rodzynek
- 150 g suszonych moreli
- 100 g całych migdałów
- 4 dzwonki z karpia
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka przyprawy do ryb
- 1 łyżka startej skórki pomarańczowej
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Dzwonki z karpia dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić je olejem, oprószyć szczyptą soli, pieprzu i przyprawą do ryb. Następnie przygotowane ryby przełożyć na tackę i położyć na rozpalonym grillu. Do wnętrza dzwonków ryb wsypać rodzynki, suszone morele i migdały. Całość oprószyć mielonym cynamonem, posypać startą skórką pomarańczy i grillować do miękkości ryb. Kiedy ryby zmiękną, ściągnąć z grilla i lekko przestudzić.
Komentarze (0)