Ryż po arabsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2939
Składniki:
- 30 dag ryżu
- 3 duże marchewki
- 1 puszka groszku konserwowego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 łyżka kurkumy
- 1 garść posiekanych orzechów laskowych
- słodka mielona papryka
- olej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
1 . Ryż gotujemy na sypko z dodatkiem soli i kurkumy . Marchewki obieramy , myjemy i kroimy w małą kostkę . Smażymy na rozgrzanym oleju . Groszek i kukurydzę osączamy . Warzywa i orzechy mieszamy z ryżem .
2 . Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w paski . Oprószamy papryką i pieprzem . Smażymy na oleju . Podajemy z ryżem .
2 . Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w paski . Oprószamy papryką i pieprzem . Smażymy na oleju . Podajemy z ryżem .
Komentarze (0)