Ryba w jarzynach

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3302

Składniki:

  • 1 por
  • 3 duże marchewki
  • sól
  • pieprz
  • 4 filety rybne
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:

Por pokroić w cienkie krążki, marchew obrać i zetrzeć na grubej tarce, rybę posolić, popieprzyć i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, posypać porem i marchewką dusić 10-15 minut, dodać śmietanę odrobinę posolić i popieprzyć dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami.

Autor: irena

2 komentarze

A ta rybę to tak sote-bez obtaczania wmące czy panierce?A nie rozleci się ona?

Można obtoczyć w panierce, Piekłam bez panierki. Jest dosyć miękawa,W panierce też jest dobre,Pozdrawiam.

Podobne przepisy