Ryba w jarzynach
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4199
Składniki:
- 1 por
- 3 duże marchewki
- sól
- pieprz
- 4 filety rybne
- 1/2 szklanki gęstej śmietany
- tłuszcz do smażenia
Opis przygotowania:
Por pokroić w cienkie krążki, marchew obrać i zetrzeć na grubej tarce, rybę posolić, popieprzyć i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, posypać porem i marchewką dusić 10-15 minut, dodać śmietanę odrobinę posolić i popieprzyć dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami.
Komentarze (2)
A ta rybę to tak sote-bez obtaczania wmące czy panierce?A nie rozleci się ona?
Można obtoczyć w panierce, Piekłam bez panierki. Jest dosyć miękawa,W panierce też jest dobre,Pozdrawiam.