Cachupa z rybą

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 352
Cachupa z rybą
fot. Shunga_Shanga (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g białej fasoli w zalewie
  • 300 g filetów z mintaja
  • 300 g kukurydzy w zalewie
  • 2 bataty
  • 1,5 l wody
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 marchew
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Bataty z marchewką obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Po zeszkleniu dodać do tego pokrojone wcześniej bataty z marchewką. Składniki wymieszać i smażyć przez 40 sekund. Następnie wlać do tego wodę, kukurydzę wraz zalewą i białą fasolę z zalewą. Filety z mintaja pokroić na małe kawałki i dodać do całości. Wszystko postawić na średnim ogniu i gotować do miękkości warzyw. Kiedy warzywa zmiękną, wlać do tego przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów