Cachupa z rybą
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1114
Składniki:
- 400 g białej fasoli w zalewie
- 300 g filetów z mintaja
- 300 g kukurydzy w zalewie
- 2 bataty
- 1,5 l wody
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 1 marchew
- sól
- pieprz czarny mielony
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Bataty z marchewką obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Po zeszkleniu dodać do tego pokrojone wcześniej bataty z marchewką. Składniki wymieszać i smażyć przez 40 sekund. Następnie wlać do tego wodę, kukurydzę wraz zalewą i białą fasolę z zalewą. Filety z mintaja pokroić na małe kawałki i dodać do całości. Wszystko postawić na średnim ogniu i gotować do miękkości warzyw. Kiedy warzywa zmiękną, wlać do tego przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)