Kurczak gotowany ze smażoną rybą w jarzynach
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2281
Składniki:
- 40 g filetów z dorsza
- 4 udka z kurczaka
- 4 marchewki
- 2 pory
- 2 łyżki czerwonego kawioru
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 jajko
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Kapustę poszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach, sparzyć lekko osolonym wrzątkiem i osączyć z wody. Udka kurczaka natrzeć pieprzem i solą i razem z marchewką oraz porą ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Marchew dodać do kapusty, a z udek kurczaka oddzielić mięso od kości. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do warzyw. Rybę umyć i pokroić na drobne kawałki. Dodać do niej warzywa (bez pory), wbić jajko, doprawić pieprzem oraz solą i uformować ręcznie kotlety. Uformowane przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Następnie wyciągnąć i przełożyć na talerz. Na rybę wyłożyć gotowane mięso, por i udekorować czerwonym kawiorem.
Komentarze (0)