Kurczak gotowany ze smażoną rybą w jarzynach

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2074
Kurczak gotowany ze smażoną rybą w jarzynach
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g filetów z dorsza
  • 4 udka z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 2 pory
  • 2 łyżki czerwonego kawioru
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Kapustę poszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach, sparzyć lekko osolonym wrzątkiem i osączyć z wody. Udka kurczaka natrzeć pieprzem i solą i razem z marchewką oraz porą ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Marchew dodać do kapusty, a z udek kurczaka oddzielić mięso od kości. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do warzyw. Rybę umyć i pokroić na drobne kawałki. Dodać do niej warzywa (bez pory), wbić jajko, doprawić pieprzem oraz solą i uformować ręcznie kotlety. Uformowane przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Następnie wyciągnąć i przełożyć na talerz. Na rybę wyłożyć gotowane mięso, por i udekorować czerwonym kawiorem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów