Tortilla z rybą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5536

Składniki:

  • 80 dag filetów rybnych (łosoś lub mintaj)
  • 100 ml oliwy
  • 40 dag startego żółtego sera
  • 10 dag śmietany
  • 4 oliwki czarne
  • 4 duże tortille
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 1 natka zielonej pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • sól

Opis przygotowania:

Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami do ryby. Filety rybne pokrój kostkę i dodaj do oliwy. Odstaw marynatę na 30 minut. Po tym czasie rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie dodaj ją do ryby. Całość duś do miękkości pod przykryciem, odlej nadmiar oleju i przypraw rybę solą i pieprzem.
Włóż tortillę do mikrofalówki lub nagrzanego piekarnika, aby zmiękła, potem wyciągnij ją, posyp startym serem i wyłóż na nią rybę. Wierzch posyp pokrojonym szczypiorkiem z dymką. Tortillę zwiń w rulony, wstaw do mikrofalówki i podgrzej kilka minut. Gotową podawaj polaną śmietaną z pokrojonymi oliwkami, papryką i posypaną zieloną natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów