Rurki z szynką, parmezanem i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1795
Składniki:
- 30 g makaronu rurki
- 25 g szynki parmeńskiej
- 2 łyżki tartego parmezanu w plastrach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek świeżego szpinaku
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Szpinak umyć, osączyć z wody i przełożyć do miski. Makaron rurki przesypać do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do szpinaku w misce. Następnie dodać do tego plastry szynki parmeńskiej. Całość skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki. Wszystko posypać tartym parmezanem oraz pieprzem świeżo zmielonym.
Komentarze (0)