Rurki z kremem twarogowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1141
Składniki:
- 400 g sera twarogowego
- 250 ml jogurtu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- olej do głębokiego smażenia
- Ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 0,5 szklanki wody
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: mąkę przesypać na stolnice i wymieszać ją z solą. Wlać do tego wodę, wbić jajko i całość wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować je na grubość 1,5 mm i zwinąć w rulony o grubości palca.
Rozgrzać olej w rondlu i włożyć do niego uformowane rulony. Smażyć je na średnim ogniu na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Ser twarogowy zmieszać z jogurtem i dodać do tego obrany ze skóry czosnek. Następnie składniki te zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do miski.
Rozgrzać olej w rondlu i włożyć do niego uformowane rulony. Smażyć je na średnim ogniu na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Ser twarogowy zmieszać z jogurtem i dodać do tego obrany ze skóry czosnek. Następnie składniki te zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do miski.
Komentarze (0)