Rurki z kremem twarogowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1071
Rurki z kremem twarogowym
fot. Dream79 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g sera twarogowego
  • 250 ml jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do głębokiego smażenia
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki wody
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania:

Przygotować ciasto: mąkę przesypać na stolnice i wymieszać ją z solą. Wlać do tego wodę, wbić jajko i całość wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować je na grubość 1,5 mm i zwinąć w rulony o grubości palca.

Rozgrzać olej w rondlu i włożyć do niego uformowane rulony. Smażyć je na średnim ogniu na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Ser twarogowy zmieszać z jogurtem i dodać do tego obrany ze skóry czosnek. Następnie składniki te zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów