Sałatka z rukolą, szynką, jogurtem i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2975
Składniki:
- 50 ml zmrożonego jogurtu naturalnego
- 20 g szynki szwarcwaldzkiej
- 10 g tartego parmezanu
- 3 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na kawałki, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Dodać do tego pokrojoną na kawałki szynkę oraz rukolę. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać jogurtem naturalnym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać i posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)