Sałatka z rukolą, szynką, jogurtem i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2754
Sałatka z rukolą, szynką, jogurtem i parmezanem
fot. Like_the_Grand_Canyon / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml zmrożonego jogurtu naturalnego
  • 20 g szynki szwarcwaldzkiej
  • 10 g tartego parmezanu
  • 3 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek rukoli
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na kawałki, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć przez 40 sekund na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Dodać do tego pokrojoną na kawałki szynkę oraz rukolę. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać jogurtem naturalnym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego, wymieszać i posypać tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów