Różki z łososia
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1944
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 100 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki czerwonego kawioru
- 2 łyżki sezamu
- pęczek szczypiorku
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Z łososia wyciąć cztery cienkie plastry, które należy zwinąć w rulony i spiąć małymi wykałaczkami. Pozostałą część ryby pokroić drobno i przełożyć do blendera. Następnie wlać do niego śmietanę, dodać kawior, sezam, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość zmiksować na jednolitą masę. Wymieszać ją z pokrojonym szczypiorkiem i nadziać rulony łososia. Całość zawinąć w serwetki kuchenne i przełożyć na tacę.
Komentarze (0)