Pasta z wędzonego łososia i halibuta

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3472
Pasta z wędzonego łososia i halibuta
fot. biskuit / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
  • 200 g wędzonego halibuta
  • 40 g startego sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • zielony koperek

Opis przygotowania:

Łososia i halibuta oczyścić ze skóry oraz ości i rozdrobnić na małe części. Następnie zmiksować na jednolitą masę. Obrać cebulę, pokroić w drobna kostkę i dodać do masy rybnej. Dodać do tego sok z cytryny, pieprz, sól, majonez oraz ser żółty. Wszystko dobrze wymieszać, przełożyć do formy i wstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć, przełożyć na talerz i udekorować zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów