Pasta z wędzonego łososia i halibuta
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3472
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 200 g wędzonego halibuta
- 40 g startego sera żółtego
- 3 łyżki majonezu
- 2 cebule
- pieprz
- sól
- zielony koperek
Opis przygotowania:
Łososia i halibuta oczyścić ze skóry oraz ości i rozdrobnić na małe części. Następnie zmiksować na jednolitą masę. Obrać cebulę, pokroić w drobna kostkę i dodać do masy rybnej. Dodać do tego sok z cytryny, pieprz, sól, majonez oraz ser żółty. Wszystko dobrze wymieszać, przełożyć do formy i wstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć, przełożyć na talerz i udekorować zielonym koperkiem.
Komentarze (0)