Rolada z łososia, sera i koperku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2368
Składniki:
- 400 g wędzonego łososia w plastrach
- 3 ząbki czosnku
- 2 pęczki zielonego koperku
- 1,5 kg sera twarogowego
- 1 łyżka śmietany 12%
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Koperek umyć, osączyć z wody, drobno posiekać i posypać nim folię aluminiową. Ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i dodać do sera. Ser z czosnkiem doprawić do smaku szczyptą soli, białego pieprzu i wlać do tego śmietanę. Następnie całość wymieszać i wyłożyć na koperek zielony na folii aluminiowej. Na ser położyć plastry wędzonego łososia. Wszystko dobrze zawinąć w rulon folią, po czym wstawić do lodówki i trzymać przez 2 godziny. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki, odwinąć z folii i pokroić na porcje.
Komentarze (0)