Rosół z zielonymi kluskami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2598
Składniki:
- 1 l rosołu z kostki warzywnej
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka przyprawy "jarzynka"
- 1 pęczek zielonej pietruszki lub koperku
Opis przygotowania:
Oddzielić białko od żółtka. Z białka ubić piane widelcem. Do ubitej piany dodać żółtko, jarzynkę, mąkę i drobno posiekaną zieleninę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i przez chwilę wyrobić z nich ciasto. Kostkę warzywną wrzucić do 1 l wody, zagotować i na gotujący się rosół łyżeczką wkładać kawałeczki wyrobionego ciasta. Całość gotować do czasu, aż kluski będą miękkie. Podawać na gorąco.
Komentarze (0)