Rosół z pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4679
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 250 g pieczarek
- 40 g makaronu nitki
- maggi
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć na talerz. Piersi kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić w plastry, zalać 1,5 l wody i gotować do miękkości mięsa. Rozgrzać masło na patelni, dodać pokrojoną drobno cebulę i zeszklić ją, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i smażyć przez 2 minuty. Pieczarki z cebulą przełożyć do gotowanego mięsa, zagotować, doprawić pieprzem, solą, maggi i przelać na makaron. Całość posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)