Romanesco z porem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2375
Romanesco z porem
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 pory
  • 2 łyżki masła
  • 1 kalafior romanesco
  • 1 łyżka soku z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Kalafiora, natkę zielonej pietruszki oraz pora dokładnie umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Por pokroić na kawałki, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, zagotować odcedzić i połączyć z ugotowanym wcześniej kalafiorem. Masło stopić na patelni, po czym roztopione wymieszać z sokiem z limonki i zalać nim całość. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów