Romanesco z porem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2375
Składniki:
- 2 pory
- 2 łyżki masła
- 1 kalafior romanesco
- 1 łyżka soku z limonki
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Kalafiora, natkę zielonej pietruszki oraz pora dokładnie umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Por pokroić na kawałki, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, zagotować odcedzić i połączyć z ugotowanym wcześniej kalafiorem. Masło stopić na patelni, po czym roztopione wymieszać z sokiem z limonki i zalać nim całość. Wszystko posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)