Rolmopsy zapiekane z serem i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1526
Składniki:
- 300 ml śmietany 18 %
- 14 rolmopsów w oleju
- 2 łyżki tartego sera Cheddar
- 2 cebule
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i posiekać drobno do żaroodpornego naczynia. Potem cebule obrać ze skóry, pokroić ją w cienkie plastry i dodać do natki zielonej pietruszki. Następnie rolmopsy osączyć z oleju i dodać do składników w naczyniu. Całość zalać śmietaną wymieszaną z tartym serem Cheddar i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Wszystko piec do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika i lekko przestudzić.
Komentarze (0)