Awokado zapiekane z papryką i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2932
Awokado zapiekane z papryką i śmietaną
fot. yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany 18 %
  • 5 dag tartego sera żółtego
  • 2 awokado
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa i owoce umyć i osączyć z wody. Awokado rozciąć na połowy, usunąć pestki, wydrążyć miąższ i pokroić drobno. Miseczki pozostawić. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i połączyć z awokado. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko oprószyć pieprzem i solą, przełożyć do wydrążonych misek, zalać śmietaną i posypać tartym żółtym serem. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia i zapiekać w piekarniku w temp. 170 stopni do miękkości. Gotowe wyciągnąć, udekorować majonezem i posypać rozmarynem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów