Awokado zapiekane z papryką i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3107
Składniki:
- 200 ml śmietany 18 %
- 5 dag tartego sera żółtego
- 2 awokado
- 2 łyżki majonezu
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki mielonego rozmarynu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa i owoce umyć i osączyć z wody. Awokado rozciąć na połowy, usunąć pestki, wydrążyć miąższ i pokroić drobno. Miseczki pozostawić. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i połączyć z awokado. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko oprószyć pieprzem i solą, przełożyć do wydrążonych misek, zalać śmietaną i posypać tartym żółtym serem. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia i zapiekać w piekarniku w temp. 170 stopni do miękkości. Gotowe wyciągnąć, udekorować majonezem i posypać rozmarynem.
Komentarze (0)