Patisony zapiekane z serem i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 905
Patisony zapiekane z serem i pomidorami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 g startego sera cheddar
  • 200 g startego parmezanu
  • 4 patisony białe
  • 4 pomidorki cherry
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 główka czerwonej sałaty
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Sałatę czerwoną, patisony oraz pomidorki umyć i odsączyć z wody. Patisony przekroić nożem w górnej ich części i wydrążyć z nich środki. Oba starte sery przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i wymieszać ze startymi serami w misce, po czym przełożyć to do wydrążonych patisonów. Pomidorki przekroić na połowy, oprószyć je solą i pieprzem. Nadziane wcześniej patisony oraz pokrojone pomidorki przełożyć razem do odpowiedniego naczynia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości patisonów. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i udekorować czerwoną sałatą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów