Patisony zapiekane z serem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 905
Składniki:
- 200 g startego sera cheddar
- 200 g startego parmezanu
- 4 patisony białe
- 4 pomidorki cherry
- 4 ząbki czosnku
- 1 główka czerwonej sałaty
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Sałatę czerwoną, patisony oraz pomidorki umyć i odsączyć z wody. Patisony przekroić nożem w górnej ich części i wydrążyć z nich środki. Oba starte sery przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i wymieszać ze startymi serami w misce, po czym przełożyć to do wydrążonych patisonów. Pomidorki przekroić na połowy, oprószyć je solą i pieprzem. Nadziane wcześniej patisony oraz pokrojone pomidorki przełożyć razem do odpowiedniego naczynia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości patisonów. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i udekorować czerwoną sałatą.
Komentarze (0)