Rolady warzywne z serem i sosem chili
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1975
Składniki:
- 150 ml sosu chili
- 20 g tartego sera mozzarella
- 4 pomidory
- 4 liście białej kapusty
- 2 czerwone papryki
- 1 l wrzącej wody
- 1 cebula
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki oraz pomidory pokroić w ćwiartki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Liście kapusty białej włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i moczyć przez 2 minuty. Potem wyciągnąć i osączyć z wody. Następnie wszystkie pokrojone warzywa nałożyć na sparzone liście kapusty białej, całość posypać tartym serem mozzarella, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, podzielić na porcje i razem zawinąć w rulony. Zawinięte rulony spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Składniki nakryć pokrywką i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i dodać sos chili.
Komentarze (0)