Rolady ogórkowe z kalafiorem i łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1449
Rolady ogórkowe z kalafiorem i łososiem
fot. methTICALman / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia w plastrach
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 duży kalafior
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz biały mielony
  • sól

Opis przygotowania:

Ogórki umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Na pokrojone ogórki nałożyć plastry wędzonego łososia. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i przełożyć go do miksera. Następnie dodać do niego obrany ze skóry czosnek, doprawić do smaku pieprzem mielonym, zalać jogurtem greckim i zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę tę przełożyć na łososia z ogórkiem. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów