Rolady ogórkowe z kalafiorem i łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1449
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia w plastrach
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 duży kalafior
- 1 ząbek czosnku
- pieprz biały mielony
- sól
Opis przygotowania:
Ogórki umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Na pokrojone ogórki nałożyć plastry wędzonego łososia. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i przełożyć go do miksera. Następnie dodać do niego obrany ze skóry czosnek, doprawić do smaku pieprzem mielonym, zalać jogurtem greckim i zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę tę przełożyć na łososia z ogórkiem. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)