Rolady z grillowanych warzyw
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1698
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 g kiełków rzodkiewki
- 2 czerwone papryki
- 2 bakłażany
- 2 cebule
- 2 główki czosnku
- 1 szklanka wrzącej wody
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i przełożyć na talerz. Cebule obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Ząbki czosnku obrać ze skóry i pozostawić w całości. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Bakłażany obrać ze skóry i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Następnie obrane plastry bakłażana oprószyć z obu stron szczyptą soli oraz pieprzu białego i zawinąć w nie wszystkie obrane oraz pokrojone wcześniej warzywa. Całość spiąć małymi wykałaczkami, skropić oliwą z oliwek, przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy przełożyć je do kiełków rzodkiewki na talerzu.
Komentarze (0)