Rolady z grillowanych warzyw

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1508
Rolady z grillowanych warzyw
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 g kiełków rzodkiewki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 bakłażany
  • 2 cebule
  • 2 główki czosnku
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kiełki rzodkiewki sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i przełożyć na talerz. Cebule obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Ząbki czosnku obrać ze skóry i pozostawić w całości. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Bakłażany obrać ze skóry i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Następnie obrane plastry bakłażana oprószyć z obu stron szczyptą soli oraz pieprzu białego i zawinąć w nie wszystkie obrane oraz pokrojone wcześniej warzywa. Całość spiąć małymi wykałaczkami, skropić oliwą z oliwek, przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy przełożyć je do kiełków rzodkiewki na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów