Rolady z łososia i tuńczyka w sosie pomidorowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2144
Rolady z łososia i tuńczyka w sosie pomidorowym
fot. moonlightbulb / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g wędzonego tuńczyka
  • 200 g wędzonego łososia
  • 150 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 25 g czerwonego kawioru
  • 2 zielone ogórki
  • 1 gruby por
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • sól

Opis przygotowania:

Por dokładnie umyć, pokroić w krążki, zalać 1 l lekko osolonej wody i zagotować. Zagotowany odcedzić i wydrążyć środki. Wydrążone środki wypełnić pokrojonym w plastry wędzonym łososiem oraz tuńczykiem. Dodać do tego czerwony kawior i przełożyć na talerz. Ogórki umyć, obrać ze skóry, pokroić w podłużne ćwiartki i dodać do całości. Bulion warzywny zagotować z przecierem pomidorowym w rondlu, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia i przelać do potrawy. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów