Rolady z łososia i tuńczyka w sosie pomidorowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2144
Składniki:
- 200 g wędzonego tuńczyka
- 200 g wędzonego łososia
- 150 ml bulionu warzywnego z kostki
- 25 g czerwonego kawioru
- 2 zielone ogórki
- 1 gruby por
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- sól
Opis przygotowania:
Por dokładnie umyć, pokroić w krążki, zalać 1 l lekko osolonej wody i zagotować. Zagotowany odcedzić i wydrążyć środki. Wydrążone środki wypełnić pokrojonym w plastry wędzonym łososiem oraz tuńczykiem. Dodać do tego czerwony kawior i przełożyć na talerz. Ogórki umyć, obrać ze skóry, pokroić w podłużne ćwiartki i dodać do całości. Bulion warzywny zagotować z przecierem pomidorowym w rondlu, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia i przelać do potrawy. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)