Mus z łososia, majonezu i kawioru

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3636
Mus z łososia, majonezu i kawioru
fot. citymama / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z łososia
  • 300 g sera twarogowego
  • 150 g kawioru z łososia
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki brandy
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Filety z łososia natrzeć oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem oraz solą. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 270 stopni i piec do miękkości ryby. Potem wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i na 30 minut wstawić do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i razem z serem twarogowym przepuścić przez maszynkę do mięsa. Przepuszczone składniki doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wlać brandy, sok z cytryny, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski. Na wierzch potrawy wyłożyć majonez, dodać kawior z łososia oraz udekorować natką zielonej pietruszki. Przed podaniem wstawić na 20 minut do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów