Mus z łososia, majonezu i kawioru
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3636
Składniki:
- 400 g filetów z łososia
- 300 g sera twarogowego
- 150 g kawioru z łososia
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki brandy
- 2 łyżki soku cytrynowego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Filety z łososia natrzeć oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem oraz solą. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 270 stopni i piec do miękkości ryby. Potem wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i na 30 minut wstawić do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i razem z serem twarogowym przepuścić przez maszynkę do mięsa. Przepuszczone składniki doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wlać brandy, sok z cytryny, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski. Na wierzch potrawy wyłożyć majonez, dodać kawior z łososia oraz udekorować natką zielonej pietruszki. Przed podaniem wstawić na 20 minut do lodówki.
Komentarze (0)