Naleśniki z majonezem pomidorami i kozim serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2521
Składniki:
- 200 ml majonezu
- 30 g tartego koziego sera Uniekaas
- 4 pomidory
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 0,5 szklanki mleka sojowego
- szczypta soli
- garść świeżej bazylii
Opis przygotowania:
Pomidory oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Mąkę pszenną i kukurydzianą przesypać do miski, dodać do tego szczyptę soli, wlać mleko sojowe, wbić jajko i z całości wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Wyrobione nabrać chochelką i przelać na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Tarty ser kozi zmiksować z majonezem oraz obranym i pokrojonym drobno czosnkiem, po czym przełożyć na usmażone wcześniej naleśniki. Dodać do tego pokrojone pomidory i udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)