Naleśniki z majonezem pomidorami i kozim serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2521
Naleśniki z majonezem pomidorami i kozim serem
fot. moonlightbulb / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml majonezu
  • 30 g tartego koziego sera Uniekaas
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki mleka sojowego
  • szczypta soli
  • garść świeżej bazylii

Opis przygotowania:

Pomidory oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Mąkę pszenną i kukurydzianą przesypać do miski, dodać do tego szczyptę soli, wlać mleko sojowe, wbić jajko i z całości wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. Wyrobione nabrać chochelką i przelać na rozgrzany olej na patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Tarty ser kozi zmiksować z majonezem oraz obranym i pokrojonym drobno czosnkiem, po czym przełożyć na usmażone wcześniej naleśniki. Dodać do tego pokrojone pomidory i udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów