Roladki z cukinii, sera, łososia i kalafiora
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2375
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia w plastrach
- 200 g białego twarogu
- 2 małe młode, zielone cukinie
- 1 duży kalafior
- 1 ząbek czosnku
- sól
Opis przygotowania:
Cukinie umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Na cukinię nałożyć plastry wędzonego łososia. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po zgotowaniu odcedzić, lekko przestudzić i przełożyć do miksera. Do kalafiora w mikserze dodać ser twarogowy oraz obrany ze skory czosnek. Zmiksować na jednolitą masę i wyłożyć ją na łososia z cukinią. Całość dobrze zawinąć, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)