Carpaccio z łososia, marchwi i cukinii
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2335
Składniki:
- 200 g filetów ze świeżego łososia
- 4 marchewki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 mala zielona cukinia
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 0,5 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz filety rybne umyć i osączyć z wody. Łososia pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Marchew obrać ze skóry, po czym razem z cukinią pokroić skrobakiem w cienkie, podłużne plastry. Pokrojone warzywa dodać do ryby. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu, cukru, skropić octem jabłkowym, zalać oliwą z oliwek, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)