Carpaccio z łososia, marchwi i cukinii

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2335
Carpaccio z łososia, marchwi i cukinii
fot. kurisurokku / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g filetów ze świeżego łososia
  • 4 marchewki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mala zielona cukinia
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz filety rybne umyć i osączyć z wody. Łososia pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Marchew obrać ze skóry, po czym razem z cukinią pokroić skrobakiem w cienkie, podłużne plastry. Pokrojone warzywa dodać do ryby. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu, cukru, skropić octem jabłkowym, zalać oliwą z oliwek, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów