Deser z twarogiem i kiwano

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 787
Deser z twarogiem i kiwano
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g białego twarogu sernikowego
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 4 owoce kiwano
  • 4 grona czerwonej porzeczki
  • 2 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Kiwano oraz porzeczki umyć i odsączyć z wody. Twaróg sernikowy przełożyć do miski, dodać do niego śmietanę, wlać ekstrakt waniliowy, wsypać cukier, zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do szklanych pucharków. Kiwano przekroić na połowy, wydrążyć z nich środki i wyłożyć na masę w pucharkach. Wszystko udekorować porzeczkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów