Deser z twarogiem i kiwano
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1048
Składniki:
- 400 g białego twarogu sernikowego
- 200 ml śmietany kremówki
- 4 owoce kiwano
- 4 grona czerwonej porzeczki
- 2 łyżki cukru
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Kiwano oraz porzeczki umyć i odsączyć z wody. Twaróg sernikowy przełożyć do miski, dodać do niego śmietanę, wlać ekstrakt waniliowy, wsypać cukier, zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do szklanych pucharków. Kiwano przekroić na połowy, wydrążyć z nich środki i wyłożyć na masę w pucharkach. Wszystko udekorować porzeczkami.
Komentarze (0)