Roladki ogórkowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3022
Składniki:
- 150 ml kwaśnej śmietany
- 30 g zielonej fasolki szparagowej
- 30 g tofu
- 3 zielone ogórki
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka czarnego kawioru
- 1 łyżeczka mielonego estragonu
- sól
- małe wykałaczki
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w podłużne, cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Tofu sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i pokroić w plastry. Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli, estragonem i wysmarować nią ogórki z jednej strony. W wysmarowane ogórki zawinąć gotowaną fasolkę szparagową, dodać pokrojoną paprykę, plaster tofu i całość spiąć wykałaczkami. Udekorować małą porcja czarnego kawioru.
Komentarze (0)