Martini ogórkowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2305
Składniki:
- 40 ml wódki Smirnoff
- 20 ml syropu cukrowego
- 1 mały, zielony ogórek szklarniowy
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżka kruszonego lodu
Opis przygotowania:
Ogórka umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Brzegi kieliszka namoczyć w soku cytrynowym i oprószyć cukrem pudrem. Następnie z ogórka odkroić nożem 3 plastry, a resztę przełożyć do miksera, zmiksować na jednolitą masę, przełożyć na sito i wycisnąć z niej tylko sok, resztę usunąć. Sok z ogórka przelać do shakera wraz z wódką oraz syropem cukrowym oraz wrzucić do tego kruszony lód Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do kieliszka. Udekorować plastrami pokrojonego ogórka.
Komentarze (0)