Martini ogórkowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2305
Martini ogórkowe
fot. oskay / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 ml wódki Smirnoff
  • 20 ml syropu cukrowego
  • 1 mały, zielony ogórek szklarniowy
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżka kruszonego lodu

Opis przygotowania:

Ogórka umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Brzegi kieliszka namoczyć w soku cytrynowym i oprószyć cukrem pudrem. Następnie z ogórka odkroić nożem 3 plastry, a resztę przełożyć do miksera, zmiksować na jednolitą masę, przełożyć na sito i wycisnąć z niej tylko sok, resztę usunąć. Sok z ogórka przelać do shakera wraz z wódką oraz syropem cukrowym oraz wrzucić do tego kruszony lód Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do kieliszka. Udekorować plastrami pokrojonego ogórka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów