Rolada z wędzonego łososia z jajkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2987
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 0,5 główki czerwonej kapusty
- 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki
- pieprz
- sól
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Kapustę oraz marchew umyć. Następnie marchew zalać niewielką ilością wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w drobną kostkę. Kapustę czerwoną pozbawić głąba, podzielić na liście, wrzucić do wrzącej wody, trzymać przez 4 minuty, po czym wyciągnąć, pokroić w plastry i przełożyć na talerz. Jajka zalać wodą, potem ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i zmiksować na drobną pastę. Do pasty jajecznej dodać obraną oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę, natkę pietruszki, majonez, musztardę, ugotowaną marchew i mieloną paprykę. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać. Łososia pokroić w cienkie plastry, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki. Całość zawinąć w roladę i dodać do czerwonej kapusty na talerzu.
Komentarze (0)