Rolada z wędzonego łososia z jajkiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2987
Rolada z wędzonego łososia z jajkiem
fot. TummyRumble / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 0,5 główki czerwonej kapusty
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • pieprz
  • sól
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Kapustę oraz marchew umyć. Następnie marchew zalać niewielką ilością wody, ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić w drobną kostkę. Kapustę czerwoną pozbawić głąba, podzielić na liście, wrzucić do wrzącej wody, trzymać przez 4 minuty, po czym wyciągnąć, pokroić w plastry i przełożyć na talerz. Jajka zalać wodą, potem ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i zmiksować na drobną pastę. Do pasty jajecznej dodać obraną oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę, natkę pietruszki, majonez, musztardę, ugotowaną marchew i mieloną paprykę. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać. Łososia pokroić w cienkie plastry, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki. Całość zawinąć w roladę i dodać do czerwonej kapusty na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów