Masło z awokado
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3503
Składniki:
- 2 awokado
- 2 czerwone papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła śmietankowego
- 1 łyżka kolendry
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Awokado oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Kolendrę drobno posiekać. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Papryczkę chili pokroić drobno. Do blendera wrzucić pokrojone awokado, mielony kminek, czosnek, masło, posiekaną kolendrę, dodać szczyptę soli i pieprzu, sok cytrynowy i następnie całość zmiksować na jednolitą masę. Masę przełożyć do miseczki i posypać pokrojoną papryczka chili.
Komentarze (0)