Rolada z boczku
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 3432
Składniki:
- 35 g wędzonego boczku w plastrach
- 15 g tartego sera gouda
- 6 jaj
- 3 łyżki kukurydzy w zalewie
- 3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Przygotować małe foremki do ciasta i posypać je bułka tartą. Plastry boczku przyłożyć do ścian foremek i dodać do tego osączona z zalewy kukurydzę. Składniki posypać tartym serem żółtym i wbić do tego po jednym jajku. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni i piec do czasu całkowitego ścięcia się jaj. Gotową potrawę wyciągnąć z piekarnika, formy i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)