Rolada z boczku

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2190
Rolada z boczku
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 35 g wędzonego boczku w plastrach
  • 15 g tartego sera gouda
  • 6 jaj
  • 3 łyżki kukurydzy w zalewie
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Przygotować małe foremki do ciasta i posypać je bułka tartą. Plastry boczku przyłożyć do ścian foremek i dodać do tego osączona z zalewy kukurydzę. Składniki posypać tartym serem żółtym i wbić do tego po jednym jajku. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni i piec do czasu całkowitego ścięcia się jaj. Gotową potrawę wyciągnąć z piekarnika, formy i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy