Rolada szynkowa z majonezem, jajkami i chlebem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1807
Rolada szynkowa z majonezem, jajkami i chlebem
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonej szynki wiejskiej w plastrach
  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 kromki chleba
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kromki chleba posmarować masłem i pokroić w kostkę. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Koperek pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przesypać do miski i dodać do nich majonez. Jajka zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokropić drobno i dodać do składników. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i zawinąć w plastry szynki wiejskiej.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów