Rolada szynkowa z majonezem, jajkami i chlebem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1807
Składniki:
- 30 g wędzonej szynki wiejskiej w plastrach
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 2 kromki chleba
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kromki chleba posmarować masłem i pokroić w kostkę. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Koperek pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przesypać do miski i dodać do nich majonez. Jajka zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokropić drobno i dodać do składników. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i zawinąć w plastry szynki wiejskiej.
Komentarze (0)