Lody kokosowe z wiśniami, daktylami i nasionami chia
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1020
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 200 g nasion chia
- 200 g świeżych wiśni
- 60 g suszonych daktyli bez pestek
- 10 kostek lodu
- 2 łyżki cukru pudru
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Miętę oraz wiśnie umyć i odsączyć z wody. Połowę z wiśni wydrylować, a resztę pozostawić w całości. Wydrylowane wiśnie przełożyć na spód pojemników do lodów. Nasiona chia opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć je na sicie z jej nadmiaru. Mleko kokosowe przelać do kubka, wsypać do niego z cukier puder, nasiona chia i wymieszać. Po wymieszaniu przelać to na wiśnie z pojemniczkach do lodów. Wszystko zamrozić w zamrażalniku, po czym wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorowane kostkami lodu, suszonymi daktylami, świeżymi wiśniami oraz miętą.
Komentarze (0)