Lody kokosowe z wiśniami, daktylami i nasionami chia

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 691
Lody kokosowe z wiśniami, daktylami i nasionami chia
fot. ipolly80 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 200 g nasion chia
  • 200 g świeżych wiśni
  • 60 g suszonych daktyli bez pestek
  • 10 kostek lodu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Miętę oraz wiśnie umyć i odsączyć z wody. Połowę z wiśni wydrylować, a resztę pozostawić w całości. Wydrylowane wiśnie przełożyć na spód pojemników do lodów. Nasiona chia opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć je na sicie z jej nadmiaru. Mleko kokosowe przelać do kubka, wsypać do niego z cukier puder, nasiona chia i wymieszać. Po wymieszaniu przelać to na wiśnie z pojemniczkach do lodów. Wszystko zamrozić w zamrażalniku, po czym wyciągnąć i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorowane kostkami lodu, suszonymi daktylami, świeżymi wiśniami oraz miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów