Rolada szynkowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1075
Rolada szynkowa
fot. amrufm / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g małych parówek drobiowych
  • 30 g wędzonej szynki w plastrach
  • 25 g sera Gouda w plastrach
  • 2 pory
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Pory umyć, osączyć z wody i podzielić na liście. Plastry sera Gouda oprószyć suszonym oregano i zawinąć w nie parówki drobiowe. Następnie całość zawinąć plastrami szynki wędzonej i zawiązać liśćmi pora. Wszystko włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy