Rolada szynkowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1786
Składniki:
- 40 g małych parówek drobiowych
- 30 g wędzonej szynki w plastrach
- 25 g sera Gouda w plastrach
- 2 pory
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Pory umyć, osączyć z wody i podzielić na liście. Plastry sera Gouda oprószyć suszonym oregano i zawinąć w nie parówki drobiowe. Następnie całość zawinąć plastrami szynki wędzonej i zawiązać liśćmi pora. Wszystko włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)