Omletowa rolada
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3072
Składniki:
- 6 jajek
- 5 łyżek śmietany 12%
- 2 łyżki mąki
- 15 dag masła
- twarożek ziołowy
- zielony groszek
- kukurydza z puszki
- 20 dag startego sera żółtego
- zielony koperek lub natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Jajka ubić z tartym serem, śmietaną i mąka. Dodać sól. Masło roztopić na patelni i wlać ubitą masę. Smażyć na dużym ogniu z obu stron, od spodu podważając łopatką, by się nie przypaliła. Gotowy omlet wyłożyć na talerz, posmarować go twarożkiem, posypać groszkiem, kukurydzą, pieprzem, pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki. Całość zawinąć w rulon, a następnie pokroić w grube plastry. Podawać na ciepło.
Komentarze (0)