Omletowa rolada

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3072
Omletowa rolada
fot. verchmarco (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 jajek
  • 5 łyżek śmietany 12%
  • 2 łyżki mąki
  • 15 dag masła
  • twarożek ziołowy
  • zielony groszek
  • kukurydza z puszki
  • 20 dag startego sera żółtego
  • zielony koperek lub natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Jajka ubić z tartym serem, śmietaną i mąka. Dodać sól. Masło roztopić na patelni i wlać ubitą masę. Smażyć na dużym ogniu z obu stron, od spodu podważając łopatką, by się nie przypaliła. Gotowy omlet wyłożyć na talerz, posmarować go twarożkiem, posypać groszkiem, kukurydzą, pieprzem, pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki. Całość zawinąć w rulon, a następnie pokroić w grube plastry. Podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów