Babeczki jagodowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3287
Składniki:
- 130 g śmietany kremówki
- 125 g cukru
- 125 g masła
- 3 łyżki mleka
- 2 szklanki jagód
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 12 papilotek
Opis przygotowania:
Jagody umyć i osączyć z wody. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać do niej roztopione masło cukier, mleko i proszek do pieczenia i wyrobić ciasto. Następnie przygotować foremki do ciasta i wyłożyć je ciastem. Do ciasta dodać połowę jagód (druga połowę pozostawić do dekoracji) i zalepić ciastem. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć, przestudzić i przełożyć z foremek do papilotek. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem, zalać babeczki i całość udekorować drugą połowa jagód.
Komentarze (0)