Rolada serowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4965
Składniki:
- 2 opakowania sera żółtego w plastrach
- 100 g szynki
- 2 marnowane papryki czerwone
- 4 jajka
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- pęczek szczypiorku
Opis przygotowania:
Ser w zamkniętych opakowaniach foliowych wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 20 minut na małym ogniu. Kiedy się zagotuje - szybko go wyciągnąć, oczyścić z folii i rozwałkować plastry sera. Szynkę pokroić na drobne plasterki i nałożyć je na rozwałkowany ser. Z jajek i masła usmażyć jajecznicę, dodać sól, pieprz, szczypiorek. Wszystko dobrze wymieszać, a po usmażeniu wysmarować nią plastry szynki i sera. Dodać paprykę marnowaną i zawinąć całość w dość ciasną roladę. Roladę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na 1 godz. do lodówki. Przed podaniem roladę pokroić na plastry do 1,5 cm.
Komentarze (0)