Ravioli z groszkiem i miętą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2761
Składniki:
- 1 opakowanie pierożków Ravioli z serowym nadzieniem
- 1 puszka zielonego groszku w zalewie
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 20 dag parmezanu
- sól
- pieprz świeżo z mielony
- natka pietruszki
Opis przygotowania:
Pierożki ravioli ugotować w lekko osolonej wodzie, kiedy podpłyną na wierzch - odcedzić i przełożyć na talerz. Groszek zielony odcedzić z zalewy, dodać do niego pokrojoną drobno mięte, czosnek, oliwę, zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i przelać na pierogi. Parmezan pokroić w plastry, przysmażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do całości. Wszystko udekorować zieloną natka pietruszki.
Komentarze (0)