Ravioli z groszkiem i miętą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2761
Ravioli z groszkiem i miętą
fot. miikkahoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie pierożków Ravioli z serowym nadzieniem
  • 1 puszka zielonego groszku w zalewie
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 20 dag parmezanu
  • sól
  • pieprz świeżo z mielony
  • natka pietruszki

Opis przygotowania:

Pierożki ravioli ugotować w lekko osolonej wodzie, kiedy podpłyną na wierzch - odcedzić i przełożyć na talerz. Groszek zielony odcedzić z zalewy, dodać do niego pokrojoną drobno mięte, czosnek, oliwę, zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i przelać na pierogi. Parmezan pokroić w plastry, przysmażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do całości. Wszystko udekorować zieloną natka pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów