Banany mrożone w czekoladzie
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 3126
Składniki:
- 6 bananów
- 20 dag pistacji
- 4 tabliczki gorzkiej czekolady
- 4 łyżki soku cytrynowego
- 2 łyżki maczku cukierniczego
- 1 szklanka wody
- patyczki szaszłykowe
Opis przygotowania:
Banany umyć, obrać ze skory, usunąć końcówki, po czym nabić na patyczki szaszłykowe i namoczyć w wodzie wymieszanej z sokiem cytrynowym. Następnie zamrozić je w zamrażalniku. Czekoladę gorzką pokruszyć na drobne kawałki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu. Następnie wyciągnąć banany z zamrażalnika, zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i przełożyć na tackę. Całość posypać tłuczonymi pistacjami i maczkiem cukierniczym.
Komentarze (0)