Grzanki z groszkiem i mięta
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1389
Składniki:
- 400 g zielonego groszku w zalewie
- 15 g tartego sera pecorino
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 bagietka
- pęczek rukoli
- garść świeżej mięty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rukolę oraz miętę umyć i osączyć z wody. Następnie groszek zielony osączyć z zalewy i przełożyć do miksera. Dodać do tego pokrojoną mięte, rukolę oraz oraz tarty ser pecorino. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, wlać oliwę z oliwek i zmiksować. Zmiksowane składniki wyłożyć na pokrojoną na cienkie kromki bagietkę. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec przez 10 minut. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)