Fasola z groszkiem, serem i miętą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1695
Fasola z groszkiem, serem i miętą
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g białej fasoli
  • 200 g świeżego łuskanego zielonego groszku
  • 150 g chudego twarogu
  • 1 łyżka masła
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz miętę umyć i osączyć z wody. Fasolę białą przesypać do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego ugotowaną wcześniej fasolę. Fasolę smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do niej zielony łuskany groszek, pokruszony na kawałki ser twarogowy oraz listki świeżej mięty. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów