Fasola z groszkiem, serem i miętą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1695
Składniki:
- 400 g białej fasoli
- 200 g świeżego łuskanego zielonego groszku
- 150 g chudego twarogu
- 1 łyżka masła
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz miętę umyć i osączyć z wody. Fasolę białą przesypać do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 40 minut. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego ugotowaną wcześniej fasolę. Fasolę smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do niej zielony łuskany groszek, pokruszony na kawałki ser twarogowy oraz listki świeżej mięty. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)