Ragout warzywny

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4175

Składniki:

  • 600 g bakłażanów
  • 630 g świeżej kapusty lub 600 g kapusty kiszonej
  • 300 g marchwi
  • 225 g cebuli
  • 150 g słodkiej papryki
  • 75 g oleju
  • 15 g czosnku
  • 2 szklanki wywaru warzywnego z kostki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Bakłażany przekroić wzdłuż na polowy, a połowy na 4 części. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej i razem z cebule przesmażyć na oleju. Kapustę świeża pokropić na kwadraty 2x2 cm, paprykę pokroić na półpierścienie i razem udusić na części oleju. Czosnek obrać i pokroić drobno. Całość zmieszać ze sobą, zalać wywarem warzywnym, posypać posiekanym czosnkiem, posolić, oprószyć pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękki. Obrać 25 g cebuli, pokroić w plastry i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Gotowy ragout przełożyć na talerz i obłożyć go zeszkloną cebulą. Do spożycia podajemy zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów