Pulpety z ryżu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3756
Składniki:
- 100 g ryżu
- 200 ml mleka
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 3 łyżki masła
- 1 czerstwa bułka
- sól
- 1 l bulionu
Opis przygotowania:
Ryż zalej wrzącym mlekiem, ugotuj na sypko i ostudź. Bułkę namocz w zimnej wodzie i odciśnij. Utrzyj masło z żółtkami, bułką i jajkiem, dodaj ryż, posól i dokładnie wymieszaj. Formuj małe pulpeciki i gotuj w bulionie.
Do masy na pulpety możesz dodać szczyptę gałki muszkatołowej i trochę skórki startej z cytryny.
Do masy na pulpety możesz dodać szczyptę gałki muszkatołowej i trochę skórki startej z cytryny.
Komentarze (0)