Wontony ze szpinakiem i kukurydzą w sosie chili

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1944
Wontony ze szpinakiem i kukurydzą  w sosie chili
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g szpinaku
  • 200 ml słodko-pikantnego sosu chili Tao Tao
  • 100 g papieru ryżowego
  • 100 g kukurydzy w zalewie
  • 15 g sera ricotta
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki cherry pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy i dodać do krojonych pomidorków wraz z pokruszonym drobno serem ricotta. Szpinak zalać 0,5 l lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Dodać do tego również obrany oraz przepuszczony przez praskę czosnek, po czym wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać. Papier ryżowy wysmarować letnią wodą i nałożyć na niego wymieszane składniki. Całość zlepić i wrzucić do 1,5 l gotującej się wody. Gotować przez 4 minuty, potem odcedzić łyżką cedzakową i wyłożyć na talerz. Wszystko zalać gotowym sosem chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów